torsdag, september 17, 2009

Klatring og snakking!

Plutselig hadde mange oppdatert bloggene sine, så jeg følte det var på tide med en liten oppdatering selv.

Her går det i samme tralten. Matilde har hatt en liten periode hvor hun har savnet den gamle barnehagen, spesielt sin primærkontakt. Mange netter måtte hun ha med seg bilde av alle i på den gamle avdelingen i senga. Men nå har det komt seg, Oda har vært til stor hjelp i den nye barnehagen.

Matilde har også lært seg å klatre ut av sprinkelsenga. I første omgang var det fordi sofaen sto inntil, så hun fikk en enkel vei ned. Men når hun greide å klatre ut av, selv om sofaen ikke sto der, fant vi ut at det var tryggest å bare ha den der. Så faller hun hvertfall ikke på gulvet.

Og vi stokk ikke lite den kvelden vi satt i sofaen og døra til Matilde sitt rom gikk opp, stille og forsiktig som i en skrekkfilm. Ut kom en smilende glad Matilde som fortalte at hun hadde klatret ut.

Dette tenkte jeg kom til å bli en veldig kamp. Å som mor, vet en at en velger sine kamper med omhu. Men denne kan jo ikke velges bort. Og vi VANT. Jeg fant frem posen hun sov i før, og tok den på henne. Da får hun ikke foten over kanten! Det ble hysterianfall uten videre. Så jeg sa at vi kunne ta den av, hvis hun lovet å ikke klatre ut av senga. Såklart prøvde hun seg. Da sa jeg at vi måtte ta frem posen igjen, da klatret hun fort oppi senga igjen, og har ikke klatret ut etter det.
Det var en fantastisk følelse å få det til på en så enkel måte. Jeg så for meg at vi måtte bære henne til senga 1000000000 ganger og at den staeste ville vinne. Men den gang ei, heeeeeeerlig.

En ting til som er fantastisk for tiden er alle ordene og setningene Matilde sier. Er veldig glad for å slippe å høre på noen rare syte lyder sammen med en pekefinger, mens en må gjette seg frem til ønsket. Hun plukker opp nesten alle ord, til og med appelsinjuice er en del av vokabularet.
Til tider blir det litt voldsomt, for hun sier jo alt hun gjør, vil, tenker og har gjort. Men allikvel, hun får øvd seg godt på å snakke. Og setningene er oppi 3-4ord.

Ble ett litt langt innlegg dette, får heller blogge oftere i fremtiden!

1 kommentar:

Anonym sa...

så koseligt å hørra om koss hu lere nye ting og snakke mye:) dåkk e goe!
hilsen fra ingeborg:)